Ainekset
240 g liotettuja mustapapuja
2 keltasipulia
1 valkosipuli
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl punaviinietikkaa
1 rkl rakuunaa
400 g kuorittuja tomaatteja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 kyssäkaali tai lanttu
1 peruna + palsternakka
5 dl kasvislientä
4 dl bulguria
VALMISTUSOHJE
1. Valuta ja huuhdo mustapavuista ylimääräinen neste kylmän veden alla ja siirrä odottamaan. Jos kaapistasi löytyy kuivattuja mustapapuja, voi hyvin käyttää myös niitä: mittaa kuivattuja papuja noin puolet reseptin määrästä. Muista kuitenkin laittaa ne likoamaan jo edellisenä päivänä ja keittää pakkauksen ohjeiden mukaisesti!
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita isossa kattilassa pienessä määrässä öljyssä kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kattilaan tomaattipyree, etikka ja rakuuna. Kun kattilasta nousee kevyen aromaattinen tuoksu, lisää joukkoon kuoritut tomaatit nesteineen ja mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää kasviliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Soseuta keittopohja sauvasekoittimella.
3. Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää ne valutettujen mustapapujen ja bulgurin kanssa sosekeiton joukkoon. Anna kypsyä hiljalleen kannen alla vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes juurekset ja bulguri ovat kokonaan kypsiä. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa sokeria, mausteita tai etikkaa.
Tarjoile tomaattinen mustapapu-bulgurikeitto sellaisenaan tuoreen persiljan kanssa.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4