Tomaatti-hummusleivät

1389

750 ml

Casa Marrone Appassimento Bianco Organic

Italia > IGT Puglia

-%

1389

750 ml

Casa Marrone Appassimento Bianco Organic

Italia > IGT Puglia

-%

Ainekset

1 paketti pekonia
2 kypsää tomaattia
8 palaa paahtoleipää

 

HUMMUS

1 purkki kikherneitä (kypsiä)
1 valkosipulinkynsi
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl tahinia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta
1 sitruunan mehut
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Itse tehty hummus valmistuu yllättävän helposti.

 

1. Valuta ja huuhtele kikherneet, mutta säästä liemi. Siirrä kikherneet korkeaan soseutusastiaan ja lisää muut ainesosat. Soseuta massa sauvasekoittimella tahnamaiseksi. Jos koostumus ei ole tarpeeksi ohut, lisää lientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

 

2. Paista pekonit rapeiksi pannulla. Suikaloi tomaatit.

 

3. Voitele paahtoleivän toinen puolisko hummuksella ja peittele muutamalla tomaattisuikaleella ja pekonilla. Lisää päälle toinen puolisko leivästä.

 

4. Grillaa leivät voileipägrillissä tai paistinpannulla, kunnes ne saavat kauniin värin pintaansa. Tarjoile lämpimät leivät vaikkapa salaatin kanssa!

 

Valmistusaika: 15 min.
Annosmäärä: 4