Tomaatti-hummus leivät

1328

750 ml

Casa Marrone Appassimento Bianco Organic

Italia > Apulia, IGT Puglia

1328

750 ml

Casa Marrone Appassimento Bianco Organic

Italia > Apulia, IGT Puglia

Ainekset

1 purkki kikherneitä (kypsiä) 1 valkosipulinkynsi 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 0,5 rkl tahinia 3 rkl oliiviöljyä 0,5 tl chilijauhetta 1 rkl sitruunanmehua suolaa mustapippuria 1 paketti pekonia 2 kypsää tomaattia 6-8  isoa paahtoleipää 2 kourallista rucolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kuumenna uuni 185C asteeseen ja laita leivinpaperi uunipellille valmiiksi.

Valmista hummus:
Valuta ja huuhtele kikherneet, mutta säästä liemi.
Siirrä kikherneet korkeaan soseutusastiaan ja lisää aurinkokuivatut tomaatit, tahini, chilijauhe, oliiviöljy sekä sitruunanmehu.
Soseuta massa sauvasekoittimella tahnamaiseksi.
Jos koostumus ei ole tarpeeksi ohut, ohenna kikherneen liemellä.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

Paista pekonit rapeiksi pannulla.
Suikaloi tomaatit.
Voitele paahtoleipien pohjapuoliskot hummuksella ja peittele muutamalla tomaattisuikaleella, pekonilla ja päälliskannella.
Grillaa leivät voileipägrillissä kunnes ne saavat kauniin värin pintaansa.

Tarjoile lämpimät leivät rucolan ja itse tekemäsi hummuksen kanssa.

Valmistusaika: 15 min.
3-4 leipää