Tirokafteri

1298

750 ml

Riesberg DRTY Riesling

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

1298

750 ml

Riesberg DRTY Riesling

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

Ainekset

1 paprika

1-2 valkosipulinkynttä

2 tl punaviinietikkaa

150 g fetajuustoa

2 tl chilirouhetta

3 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja pippuria

 

KORISTELUUN

kalamata -oliiveja

persiljaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tirokafteri, eli kreikkalainen paprika-fetadippi on makua täynnä! Tarjoile dippi pikkupurtavana pitaleivän tai patongin kanssa.

 

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista kokonaista paprikaa uunissa, kunnes sen pinta alkaa mustua. Nosta paprika uunista ja laita folion tai kannen alle hautumaan. Tämän avulla saat kuoret irtoamaan helpommin.

 

2. Poista hieman jäähtyneestä paprikasta kuoret sekä siemenet ja paloittele paprika monitoimikoneen kulhoon. Lisää muut aineet ja aja tasaiseksi massaksi. Voit käyttää myös tehosekoitinta tai sauvasekoitinta.

 

3. Tarjoile dippi esimerkiksi pitaleivän tai rapean patongin kera! Voit koristella annoksen oliiveilla ja persiljalla.

 

Psst. voit valmistaa dipin tuoreen paprikan sijaan paprikasäilykkeestä, jolloin resepti valmistuu entistä nopeammin!

 

Valmistusaika: noin 40 min

Spread the love