Texmex-keitto

1349

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1349

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä paistamiseen

280 g muu -kasvisjauhis

ripaus suolaa ja pippuria

1 tl chilirouhetta

390 g chili-tomaattimurska

230 g kidneypapuja

280 g maissinjyvät

6 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio

1 rkl tabascoa

 

VIIMEISTELYYN

ranskankermaa (laktoositon)

korianteria

tuore chili

maissilastuja    

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä resepti on kuin lämmin halaus! Mausteinen talvipäivän keitto maistuu myös kasvissyöjille.

 

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit.

 

2. Lisää pannulle kasvisjauhis ja riko sen rakenne. Käytä niin kuin jauhelihaa. Mausta chilirouheella, suolalla ja pippurilla. Lisää mausteita oman maun mukaan (esim. cayennepippuri, paprikajauhe)

 

3. Kun kasvisjauhis on kypsynyt, lisää pannulle chilillä maustettu tomaattimurska.

 

4. Siirrä paistos isompaan kattilaan. Lisää kattilaan myös maissit sekä valutetut ja huuhdellut kidneypavut. Lisää kattilaan 6 dl vettä ja kasvisliemikuutio.

 

5. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tabascoa ja muita mausteita oman makusi mukaan. Viimeistele annokset ranskankermalla, tuoreella chilillä, korianterilla sekä maissilastuilla!

 

Annosmäärä: 4-6
Valmistusaika: 20-30 min

Spread the love