Teriyakilohi ja tillikurkut

1298

750 ml

Riesberg DRTY Riesling

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

1298

750 ml

Riesberg DRTY Riesling

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

Ainekset

TERIYAKILOHI

600 g lohifileetä

1 tl suolaa

1 dl teriyakikastiketta

1 cm pätkä tuoretta inkivääriä

1 tl hunajaa

1 tl sriracha-chilikastiketta

1 valkosipulinkynsi

1-2 rkl seesaminsiemeniä

TILLIKURKUT

2 kurkkua

1/2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 1/2 dl vettä

1/2 dl väkiviinaetikkaa nippu tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kokeile tätä reseptiä, kun perinteinen uunilohi kyllästyttää. Rosan viiniasiantuntija Ville suosittelee!

 

1. Valmista ensin kurkut maustumaan. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi, voit käyttää joko mandoliinia tai juustohöylää. Sekoita keskenään suola ja sokeri, samoin etikka ja vesi.

 

2. Asettele kurkkuviipaleita kannelliseen purkkiin. Ripottele päälle suola-sokeria ja silppua saksilla päälle tilliä. Lado lisää kurkunsiivuja, ripottele suola-sokeria ja tilliä. Toista, kunnes ainekset on käytetty. Kaada purkkiin etikkaliemi, sulje kansi tiiviisti ja sekoita ravistamalla. Laita jääkaappiin maustumaan kun valmistat kalan.

 

3. Esilämmitä uuni 175 C asteeseen. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla. Laita filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kevyesti suolalla.

 

4. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita teriyakikastikkeeseen, lisää myös sriracha-chilikastiketta ja hunajaa. Levitä lohen pintaan. Ripottele lohen pinnalle tasaisesti seesaminsiemeniä.

 

5. Kypsennä uunissa kala haluttuun kypsyyteen, mutta varo ettei lohi kuivahda. Noin 20 minuutissa lohi on valmiina.

 

Tarjoa makeanmausteinen teriyakilohi etikkaisten tillikurkkujen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 4