Teriyakilohi ja tillikurkut

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

Ainekset

TERIYAKILOHI
600 g lohifileetä
1 tl suolaa
1 dl teriyakikastiketta
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1-2 rkl seesaminsiemeniä

 

TILLIKURKUT
2 kurkkua
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 1/2 dl vettä
1/2 dl väkiviinaetikkaa
nippu tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tässä reseptissä yhdistyy makeus, mausteisuus ja inkivääri! Kokeile tätä annosta, kun perinteinen uunilohi kyllästyttää. Näillä ainesosilla mehevä uunilohi saa makeanmausteisen kuorrutteen ja sitä tasapainottamaan valmistetaan etikkaisia tillikurkkuja. Kurkkuja voit valmistaa enemmänkin jääkaappiin, jolloin sinulla on helposti käsillä pikantti ja maukas lisuke.

 

Rosan viiniasiantuntija Ville suosittelee!

 

1. Valmista ensin kurkut maustumaan. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi, voit käyttää joko mandoliinia tai juustohöylää. Sekoita keskenään suola ja sokeri, samoin etikka ja vesi.

 

2. Asettele kurkkuviipaleita kannelliseen purkkiin. Ripottele päälle suola-sokeria ja silppua saksilla päälle tilliä. Lado lisää kurkunsiivuja, ripottele suola-sokeria ja tilliä. Toista, kunnes ainekset on käytetty. Kaada purkkiin etikkaliemi, sulje kansi tiiviisti ja sekoita ravistamalla. Laita jääkaappiin maustumaan kun valmistat kalan.

 

3. Esilämmitä uuni 175 C asteeseen. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla. Laita filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kevyesti suolalla.

 

4. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita inkivääri teriyakikastikkeeseen ja levitä lohen pintaan. Ripottele lohen pinnalle tasaisesti seesaminsiemeniä.

 

5. Kypsennä uunissa kala haluttuun kypsyyteen. Lihalämpömittarilla saat kalastasi juuri sellaista kuin haluat. 42-asteisena lohi on vielä oikein mehevää ja sisältä hieman punertavaa. Yli 50-asteisena lohi alkaa kuivumaan.

 

Tarjoa makeanmausteinen teriyakilohi etikkaisten tillikurkkujen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 4