Täytetty kalkkuna

3098

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO ALMANSA

-%

3098

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO ALMANSA

-%

Ainekset

1 (n. 5 kg) kokonainen kalkkuna
1 pkt (170 g) pekonia
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
1 iso omena
200 g varsiselleriä
1 varsi timjamia
4 laakerinlehteä

Yrttivoi:
350 g voita
1 sitruuna
1 dl lehtipersiljaa
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Maistuisiko jouluna kinkun sijaan kalkkuna?

Koska kalkkunanliha on vähärasvaista, mehevyyden lisäämiseksi kalkkuna kannattaa täyttää!

Sulata jäinen kalkkuna hitaasti jääkaapissa tai kylmiössä.
Sulaminen kestää n. kaksi vuorokautta.

Ota kalkkuna hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista.
Paloittele pekoni, sipulit, omenat ja varsiselleri.
Kuullota niitä ja mausteita pannulla, kunnes omenat pehmenevät.
Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä.

Pehmennä voi mikrossa.
Raasta sitruunan keltainen pintakuori ja purista mehu.
Sekoita yrttivoin ainekset keskenään.

Hiero seosta kalkkunan nahkan alle.
Täytä kalkkuna pekoni-kasvisseoksella.

Jätä vatsaonteloon hieman tilaa vesihöyrylle, joka estää kalkkunan kuivumista.

Laita sitruunan puolikkaat täytteen tulpaksi.

Sido puuvillalangalla kalkkunan koivet ja siivet siten, että ne ovat tiiviisti kalkkunaa vasten paiston ajan.
Nosta uunivuokaan.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 3 1/2 tuntia (varaa paistoaikaa n. 45 min kiloa kohti).

Valele lintua usein paistamisen aikana siitä irtoavalla paistonesteellä.

Pistä paksun lihan kohdalta cocktail-tikulla, jos reiästä tuleva neste on kirkasta, kalkkuna on kypsää.
Ota uunista ja peitä foliolla.

Kuusi annosta