Täyden vatsan bolognese

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

1 sipuli ja valkosipulinkynsi

1 porkkana

1 tomaatti

1 tl pizzamaustetta

2 dl punaviiniä

1 tl tomaattipyreetä

1 rkl ketsuppia

100 g lihapullia

1 dl juustoraastetta

 

1 kourallinen spagettia

tuoretta basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja lohko sipulit, suikaloi porkkana ja tomaatti.

 

2. Siirrä sipulit ja porkkanat tehosekoittimeen ja aja karkeaksi rouheeksi. Kun juurekset ovat palasina, lisää sekoittimeen tomaatti ja aja tasaiseksi. Kaada seos kuumalle pannulle, mausta pizzamausteella ja paahda muutamia minuutteja.

 

3. Säikäytä kasvikset punaviinillä, kun valtaosa tomaatin nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon tomaattipyree, ketsuppi ja lihapullat. Anna kastikkeen hautua keskilämmöllä kannen alla vähintään 15 minuuttia.

 

4. Lisää kastikkeen joukkoon juustoraaste ja tarkista maku. Mitä kauemmin annat kastikkeen hautua, sen mehukkaampi siitä tulee.

 

5. Kypsennä spagetit pakkauksen ohjeiden mukaisesti kiehuvassa suolavedessä. Siivilöi pastat ja lisää ne bolognesen joukkoon sekoittaen. Anna pastan tekeytyä kastikkeen joukossa muutama minuutti.

 

Ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta ja nauti helppo jokapäiväinen bolognese isompaankin nälkään tuoreella basilikalla höystettynä.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 1 annos