Täydellinen omenafocaccia

3029

3 L

Piqueras Sauvignon Verdejo hanapakkaus

Espanja >DO Almansa

-%

3029

3 L

Piqueras Sauvignon Verdejo hanapakkaus

Espanja >DO Almansa

-%

Ainekset

5 dl vettä
1 tl pizzamaustetta
½ tl suolaa
¾ dl oliiviöljyä
1 pussi kuivahiivaa
9 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
½ dl oliiviöljyä
2 viipaloitua omenaa
ripaus sormisuolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Focaccia on ihastuttava leipä, johon voi laittaa vaikka mitä päällisiä! Oletko jo kokeillut erikoisempaa omenafocacciaa?

 

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen. Jos haluat leivästä rapeampaa, voit myös laittaa uunin alatasolle saviastiallisen vettä.

 

2. Valmistele focacciataikina: Lämmitä vettä hieman kattilassa, jotta saat vedestä noin 40 asteista. Sekoita veteen hiiva, pizzamauste, suola. Lisää vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita vähitellen ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia yleiskoneessa, niin saat taikinaan hyvän sitkon. Yleiskone ei kuitenkaan ole välttämätön, voit vaivata taikinaa myös käsin. Lisää myös öljyä tarpeen mukaan. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

 

3. Laita uunipellille reilusti öljyä ja kaada taikina pellille. Levitä taikinaa, jotta saat uunipellin kokoisen levyn. Kohota leipää vielä pellillä liinan alla. Asettele pinnalle omenaviipaleita sekä halutessasi merisuolaa tai muita mausteita. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kuori rapeaa.

 

4. Sivele kuuman omenafocaccian pinta vielä oliiviöljyllä. Tarjoile joko sellaisenaan tapenaden ja täytteiden kanssa tai esimerkiksi täydellisenä lisukkeena salaatille.

 

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 1 iso pellillinen