Tattaripataleipä

1288

1128

750 ml

Setencostas Sparkling Branco Bruto

Portugali > IG Lisboa

-12%

1288

1128

750 ml

Setencostas Sparkling Branco Bruto

Portugali > IG Lisboa

-12%

Ainekset

1 dl tattarijauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl chiansiemeniä
1/2 pussia kuivahiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
ripaus suolaa
öljyä voiteluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele uuninkestävä leipävuoka tai valurautapata valmiiksi.

 

Sekoita tattarijauhot, vehnäjauhot ja chiansiemenet keskenään sekoituskulhossa. Lisää joukkoon kuivahiiva ja kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi.
Jätä taikina kohoamaan leivinliinan alla huoneenlämpöön vähintään 12 tunniksi, jotta taikina saa rauhassa levätä.

 

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä noin 5 minuuttia jauhotetuin käsin. Muotoile taikinasta pyöreän ja nosta se suoraan vuokaan.
Ripottele leivän päälle ohut kerrot vehnäjauhoja ja leikkaa pintaan saksilla halkioita.
Anna kohota vielä 30 minuuttia, jotta saksittu kuviot tulee näkyviin.

 

Paista leipää uunin keskitasolla noin 45 minuuttia ja kumoa leipä vuoasta. Jatka leivän kypsennystä uunin keskitasolla vielä 15 minuuttia.
Leipä on kauttaaltaan kypsää, kun pohjaan koputettaessa ääni on ontto.

 

Nosta leipä leikkuulaudalle tai ritilälle jäähtymään. Tarjoile tuore leipä vielä vähän lämpimänä voin ja leikkeleiden kanssa.
Leipä on vallan mainio ruokailun yhteyteen, ja se kannattaakin tarjoilla esimerkiksi liha- tai kanaruokien kanssa.

 

Valmistusaika: 10 min + 12 h kohotusaika + 60 min paistoaika
Annosmäärä: 1 iso leipä
Erikoistyövälineet: uuninvuoka tai valurautapata