Takuumureaa lampaanpotkaa marsalakastikkeella

1149

1049

750 ml

Colossal Reserva Red

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-9%

1149

1049

750 ml

Colossal Reserva Red

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-9%

Ainekset

6-8 lampaanpotkaa

1 porkkana

1 varsisellerin varsi

1 pala lanttua

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

tuoretta timjamia

2 laakerinlehteä

½ dl balsamiviinietikkaa

suolaa

kokonaisia mustapippureita

 

KASTIKE:

1 dl Marsala-viiniä

maizenaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 220C asteeseen.

 

1. Leikkaa porkkana ja varsiselleri karkeiksi viipaleiksi. Kuutioi lanttu ja puolita sipuli kuorineen. Murskaa valkosipulit veitsen lattealla osalla.

 

2. Ruskista potkat uuninkestävässä valurautapadassa pienessä määrässä öljyä, ja lisää pataan kaikki haudutusliemiainekset. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Peitä valurautapata kannella.

 

3. Siirrä pata uunin alatasolle ja paista ensimmäiset 30 minuuttia 220C asteessa. Laske lämpötilaa 80C asteeseen ja anna padan hautua uunissa mieluusti yön yli, kuitenkin vähintään 5 tuntia. Nostele kypsät ja mureat potkat varovasti pois liemestä ja siirrä folioon vetäytymään. Säästä paistinliemi kastiketta varten.

 

4. Siivilöi paistinliemi pieneen kattilaan. Keitä siivilöityä lientä kasaan niin, että siitä on jäljellä noin puolet. Sekoita joukkoon Marsala-viini ja keitä vielä muutama minuutti, jotta alkoholi haihtuu. Tarkista maku ja suurusta tarvittaessa Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Tarjoile potka marsalakastikkeen ja vaikkapa hunajaisten uunijuuresten tai valkosipuliperunoiden kanssa.

 

Valmistusaika: 50 min (+haudutus min 5 h)
Annosmäärä: 8