Syksyn suklaakakku

1199

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

1199

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

Ainekset

200 g suklaata
200 g margariinia
4 munaa
1 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
omenahilloa

 

KUORRUTUS
150 g suklaata
1 dl kermaa

 

KUVIOINTI
100 g valkosuklaata
1 dl kermaa

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Syksyn kylmeneviin päiviin kaivataan ehdottomasti paljon suklaata! Tämä herkku sopii erityisesti halloween kekkereihin, päällä olevan kuvioinnin ansiosta!

 

1. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka ja ripottele tasaisesti korppujauhoja reunoille niin, että se tarttuu voihin.

 

2. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa.

 

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sen jälkeen sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos vaahdon sekaan.

 

4. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.

 

5. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

 

6. Halkaise kakkupohja ja sivele väliin omenahilloa. Voit myös halutessasi käyttää jotain muuta hilloa.

 

6. Aloita kuorrutteen valmistus kuumentamalla kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista.

 

7. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Lisää viimeiseksi valkosuklaasta valmistettu kuorrute, jolla voit lisätä hienoa kuviointia. Kuvan mukaisen kuvioinnin saat, kun vedät ympyröitä ja vedät kevyesti cocktailtikulla keskeltä ulospäin.

 

Valmistusaika: 1h 30 min

Annosmäärä: 10 palaa

Noin 1,30€ per annos