Syksyinen Sangria

1948

1,5 L

Espíritu de Chile Selección Red viinipussi

Chile >Valle Centra

-%

1948

1,5 L

Espíritu de Chile Selección Red viinipussi

Chile >Valle Centra

-%

Ainekset

Espíritu de Chile Selección Red viinipussi

6 dl appelsiinimehua

6 dl inkivääriolutta

kanelitankoja

hedelmiä oman maun mukaan

rosmariinia koristeeksi

jäitä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Sangria on kesäjuoma vai? Ei suinkaan! Tätä herkkua voi juoda ihan vuodenajasta riippumatta. Syksyisen sangrian kruunaa inkiväärijuoma ja kaneli! Tällä ohjeella sangriasta tulee noin 7-8 % vahvuista.

 

1. Pilko riittävän isoon booliastiaan hedelmiä. Esimerkiksi omenoita, appelsiinia, sitruunaa… Lisää myös muutama kanelitanko.

 

2. Kaada kannuun punaviiniä ja appelsiinimehua. Jos sinulta löytyy Cointreau-likööriä, voit lisätä myös sitä noin 1 dl, riippuen kuinka vahvaa sangriasta haluat. Sekoittele. Viimeistele Sangria inkiväärijuomalla.

 

3. Laita laseihin reilusti jäitä ja koristele haluamallasi tyylillä, esimerkiksi kanelitanko ja rosmariini sopii syksyiseen teemaan. Voit myös laittaa jäät halutessasi suoraan kannuun, mutta huomioi, että ajan kanssa juoma alkaa vetistymään jäiden takia.

 

4. Kaada sangriaa laseihin ja nauti! Sangrian kanssa maistuu esimerkiksi espanjalaiset tapas-herkut!

 

PS. Viinipussi on oiva valinta sangrian tekoon, sillä siitä riittää isommallekin seurueelle! Muistathan, että sangriaan ei kannata käyttää tuhtia ja tammitettua viiniä – valitse mielummin raikkaan hedelmäinen punaviini, kuten Espíritu de Chile Selección Red viinipussi.

 

Annosmäärä: 8 hlöä

Valmistusaika: 15 min

Spread the love