Sushikulho

1199

1099

750 ml

Ruppertsberger Hofstück Riesling

Saksa > Pfalz

-8%

1199

1099

750 ml

Ruppertsberger Hofstück Riesling

Saksa > Pfalz

-8%

Ainekset

3 dl sushiriisiä
3rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

 

PINNALLE
150 g graavikirjolohta
1 kurkku
2 avokadoa
seesaminsiemeniä

 

HALUTESSASI
nori merilevää
soijakastiketta
wasabia

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Sushikulhossa maistuu tietysti sushista tutut ainesosat. Tämä resepti valmistuu astetta helpommin, kun et jaksa väkerrellä itse sushirullia!

 

1. Riisin valmistaminen on tärkein työvaihe! Liian kypsä riisi pilaa ruoan. Huuhtele ensimmäiseksi riisiä siivilässä niin kauan että vesi on kirkasta. Kaada sitten riisi kattilaan ja lisää vettä niin, että riisi peittyy. Anna kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen anna hautua kannen alla 20 minuuttia ja vältä kannen nostamista.

 

2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella ja anna riisin jäähtyä.

 

3. Valmistele muut ainesosat: Leikkaa graavikirjolohi paloiksi ja leikkaa kurkusta ohuita siivuja juustöhöylällä. Kurkuista voit rullailla annokseen kuvan mukaisen koristeen. Leikkaa myös avokadosta sopivan kokoisia paloja.

 

4. Annostele lautaselle riisi ja lisukkeet. Ripottele myös seesamin siemeniä ja lisää annokseen halutessasi merilevää. Leikkaa tällöin merilevä ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa sushikulho soijan ja wasabin kanssa.

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 45 min