Sushikulho

2698

2,0 l

Aina Panda Riesling Off-Dry hanapakkaus

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

2698

2,0 l

Aina Panda Riesling Off-Dry hanapakkaus

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

Ainekset

3 dl sushiriisiä
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

 

PINNALLE
200 g graavikirjolohta
1 kurkku
2 avokadoa
seesaminsiemeniä

 

HALUTESSASI
nori merilevää
soijakastiketta
wasabia
chili-seesamimajoneesia

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Sushikulhossa maistuu tietysti sushista tutut ainesosat. Tämä resepti valmistuu astetta helpommin, kun et jaksa väkerrellä itse sushirullia!

 

1. Riisin valmistaminen on tärkein työvaihe! Huuhtele ensimmäiseksi riisiä siivilässä niin kauan että vesi on kirkasta. Kaada sitten riisi kattilaan ja lisää vettä niin, että riisi peittyy. Anna kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen anna hautua kannen alla 20 minuuttia ja vältä kannen nostamista.

 

2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella ja anna riisin jäähtyä.

 

3. Valmistele muut ainesosat: Leikkaa graavikirjolohi paloiksi ja leikkaa kurkusta ohuita siivuja juustöhöylällä. Kurkuista voit rullailla annokseen kuvan mukaisen koristeen. Leikkaa myös avokadosta sopivan kokoisia paloja.

 

4. Annostele lautaselle riisi ja lisukkeet. Ripottele myös seesamin siemeniä ja lisää annokseen halutessasi merilevää. Leikkaa tällöin merilevä ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa sushikulho soijan ja wasabin kanssa. Kokeile myös rohkeasti muita lisukkeita esimerkiksi chili-seesamimajoneesia!

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 45 min