Sushiburritot

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

Ainekset

4 merilevä- eli noriarkkia RIISI: 3 dl sushiriisiä 6 dl vettä 3 rkl riisiviinietikkaa 1 rkl sokeria 1/2 tl suolaa AVOKADOMAJONEESI: 1 avokado 5 rkl majoneesia 1 rkl wasabia 2 tl sitruunamehua ja suolaa TÄYTE: 300 g savulohta 1 romaine-salaatinlehti 100 g ituja ½ ruukkua tuoretta korianteria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmistele riisi:
Laita riisi kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä.
Huuhtele riisi 3-4 kertaa vettä välillä vaihtaen.
Valuta vesi pois ja siirrä riisi kattilaan. Kaada päälle 6 desiä kylmää vettä.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
Sammuta levy ja anna riisin hautua kannen alla sekoittamatta 15 minuuttia.
Älä avaa kantta!
Kaada riisi laakeaan astiaan ja anna jäähtyä.

Kuumenna riisiviinietikka, sokeri ja suola kattilassa.
Anna kiehua, kunnes sokeri liukenee.
Jäähdytä liemi ja kaada riisin joukkoon.
Sekoita.

Valmistele majoneesi:
Kuori ja hienonna avokado haarukalla.
Lisää majoneesi, wasabi, sitruunamehu ja suola avokadon joukkoon ja sekoita majoneesin ainekset tasaiseksi massaksi haarukalla tai pallovatkaimella.

Kasaa burrito:
Aseta noriarkki bambumatolle.
Levitä ohut kerros riisiä arkille tasaiseksi matoksi.
Revi savulohi ja salaatinlehti pienemmiksi paloiksi ja nosta riisin päälle keskelle yhteen linjaan.
Lisää loput täytteet ja kääri tiiviiksi rullaksi.

Leikkaa rullat kahtia ja tarjoile sushiburritot avokadomajoneesin kanssa kylminä.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4