Lohisushit

1449

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1449

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

2,5 dl sushiriisiä
5 levyä Sushi Nori merilevää
2-3 rkl riisiviinietikkaa
3/4 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl wasabitahnaa
1/2-1 pkt graavikirjolohta
n. 50 g kurkkua
1/2  syöntikypsää avokadoa

 

Tarjolle:
soijakastiketta
wasabitahnaa
sushi inkiväärilastuja

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Sushirullat eli makisushit on täytetty lohella, kurkulla ja avokadolla!

 

1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.

 

2. Lisää 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana. Ota kattila pois liedeltä.

 

3. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. (Voit myös maustaa riisin vain riisiviinietikalla.) Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

4. Suikaloi graavikirjolohi ja kurkku pitkittäin. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta esimerkiksi lusikalla. Suikaloi avokado. Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle. Levitä riisiä ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta. Sipaise riisin keskelle ohuelti wasabia. Asettele lohta, kurkkua ja avokadoa riisin keskelle pitkittäin.

 

5. Kääri kelmun tai maton avulla tiukaksi rullaksi. Kostuta tarvittaessa merilevämaton reuna veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni. Tee samoin muut sushirullat. Leikkaa rullat terävällä veitsellä 10 osaan.

 

(Kostuta tarvittaessa veitsi vedellä.)

Lohen sijaan voit käyttää esim. katkarapuja, siikaa, meri-kuhaa, ja jos haluat mieluummin kasvisverision sopivat täytteeksi esimerkiksi avokado, kurkku, säilötty retikka, merileväkaviaari, tofu ja wakame-levä.

Tarjoa makisushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

 

Valmistusaika: 1-1,5 tuntia
Annosmäärä: Noin 50 kpl