Suolainen hunaja-popkornikakku

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

3 levyä vaaleaa kakkupohjaa
1 dl maitoa + vaniljasokeria

TÄYTE:
2 liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
2 dl kermaa
1 purkki sitruunarahkaa
1 dl tuorejuustoa

SUOLAINEN KINUSKI:
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
1 tl hienoa suolaa

HUNAJAPOPCORNIT:
1 dl maissinjyviä + 2 rkl kookosöljyä
1 dl hunajaa + 1 tl vettä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Leikkaa kakkupohjat irtopohjavuokaasi mittarina käyttäen oikean kokoisiksi levyiksi. Säästä ylimääräinen kakkupohja, sillä voit murentaa sen täytteen joukkoon tuomaan kakulle korkeutta.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta pohjalle alin kerros. Kostuta maito-sokeriseoksella.

 

Jos haluat tehdä itse myös kakkupohjan, resepti löytyy täältä!

 

Valmistele täyte:

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja tuorejuusto.

Purista liivatteista ylimääräinen neste ja sulata pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada liivate kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Murenna joukkoon ylimääräinen kakkupohja ja sekoita. Kokoa kakku ja jätä tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi.

VINKKI: Pieni kokoisella vuoalla saat kakusta korkeamman ja samalla näyttävämmän

 

Valmistele suolainen kinuski:

Kuumenna kattilassa fariinisokeria, kunnes sokeri suolaa.

Mittaa joukkoon kerma ja anna kuplia noin 10 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja nosta jäähtymään.

 

Valmistele hunajapopcornit:

Kuumenna kattilassa kookosöljyä. Kun öljy on juoksevaa, lisää kattilaan muutama maissinjyvä. Jyvien poksahtaessa on öljy tarpeeksi kuumaa. Lisää loput jyvät kattilaan ja peitä kannella.

Kuumenna, kunnes paukkuminen alkaa. Ravistele kattilaa varovaisesti ja jatka paistoa vielä hetki. Kun poksahtelu selkeästi hidastu tai loppuu, nosta kattila pois liedeltä.

Sulata hunaja vesitilkkaan paistinpannulla ja kiehauta. Lisää pannulle poksauttelemasi popcornit ja sekoita. Siirrä jäähtymään.

 

Poista kakku irtopohjavuoasta ja tasoita reunat leipurinlastalla. Täytteen pitäisi olla nyt sen verran hyytynyt, että kakku pysyy ryhdikkäästi kasassa.

Kaada päälle suolainen kinuski ja anna valua yli reunojen. Murenna popcornit käsin ja ripottele koristeeksi kakun päälle.

Anna kakun levätä mielellään vielä hetki jääkaapissa ja tarjoile sellaisenaan.

 

Valmistusaika: 25 min + 1 h tekeytymiseen
Annosmäärä: 10-12