Suklaakaakao vaahtokarkeilla

Ainekset

3 dl kuohukermaa
150 g leivontasuklaata + muutama rivi koristeluun
vaahtokarkkeja viimeistelyyn

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa 1 dl kermaa ja taloussuklaa.
Kun suklaa on sulaa ja seos yhtenäinen, nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä pohjaa kylmässä vesiastiassa koko ajan sekoittaen. Kun suklaakerman reunat alkaa jähmettyä, nosta kattila vesihauteesta.
 
Vaahdota loput kuohukermasta kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Nostele kermavaahto varovaisesti jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon ja sekoita. Kun seos on yhtenäinen, nostele suklaakerma lusikalla suoraan kahvikuppeihin tai pursota pakastepusseja hyödyntäen siististi kuppeihin.
 
Tasoita pinta ja painele vaahtokarkit vaahdon pintaan. Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, kuitenkin mielellään vielä seuraavaan päivään.
 
Viimeistele kuohkeat ja jähmettyneet suklaakaakaot suklaasulalla ja tarjoile sellaisenaan ylimääräisten vaahtokarkkien ja suklaapalojen kanssa.
 
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 3-4