Suklaa-kahvikakku

4499

750 ml

Drappier Champagne Brut Nature

Ranska > Champagne

-%

4499

750 ml

Drappier Champagne Brut Nature

Ranska > Champagne

-%

Ainekset

Pohja:
225 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl 1 pss pikaespresso- kahvijauhetta
 
Täyte:
3 ½ dl tomusokeria
110 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl (1 pss) pikaespresso-kahvijauhetta
 
Lisäksi:
150 g appelsiinimarmeladia

Koristeluun:
200 g suklaata
½ dl kermaa
1 dl pekaanipähkinöitä

Kostutukseen:
1 ½ dl maitokahvia
2 rkl kahvilikööriä

Tarvitset lisäksi:
23 cm halkaisijaltaan olevan kakkuvuoan

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Appelsiini tuo raikkautta kakkuun!

Jos haluat tehdä neljäkerroksisen kakun kuten kuvassa, tee kaksi kakkua ja täyte ja kostutus tuplasti.
 
Valmista pohja.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin välissä vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, leivinjauhe ja kahvijauhe.
Siivilöi ne taikinaan ja sekoita hyvin.
 
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa  uunissa 50 minuutista tuntiin, kunnes kakku on kypsä.
Jäähdytä.
 
Leikkaa kakku kahteen osaan.
Kostuta maitokahvin ja liköörin seoksella.
 
Valmista täyte:
Ota kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön ajoissa.
Sekoita täytteen aineet vatkaimella tahnaksi.
Levitä täyte kostutetun pohjan päälle ja täytteen päälle marmeladi.
Nosta kakun toinen puoli täytteen päälle.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kuumenna kerma ja rouhi suklaa.
Sekoita suklaarouhe kuumaan kermaan ja sekoita, kunnes se on sulaa.
Kuorruta kakku ja koristele pekaanipähkinöillä.

Valmistusaika: 2 tuntia
12 annosta.