Spagettipizza rosmariinisipulilla

1369

750 ml

Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay

Etelä-Afrikka >Western Cape

1369

750 ml

Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay

Etelä-Afrikka >Western Cape

Ainekset

ROSMARIINISIPULI:
1 punasipuli
1 rkl kuumaa vettä
1 rkl fariinisokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1 rosmariinin oksa

SPAGETTIPIZZA:
130 g kypsää spagettia (kylmänä) + 1 rkl öljyä
1/2 pussia Carbonara -kastikejauhetta
1 dl parmesaanimurua
1 tl sitruunamehua
ripaus kuivattua rosmariinia
1 kananmuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 180’C asteeseen ja voitele pyöreä kakku- tai uunivuoka valmiiksi.

Valmista rosmariinisipulit:

  1. Hienonna tai suikaloi kuorittu punasipuli karkeasti.
  2. Pikamarinoi sipuli rikkomalla sen rakenne ensin kuumalla vedellä ja maustamalla seos sitten fariinisokerilla, valkoviinietikalla ja rosmariinilla. Anna sipulien levätä nesteessä vähintään 10 minuuttia ja siivilöi.
  3. Öljyä spagetit ensin, jotta ne eivät paakkuunnu sekoitettaessa. Mausta carbonara -kastikejauheella, parmesaanimurulla ja sitruunamehulla.
  4. Lisää joukkoon marinoimasi punasipulit ja kuivattu rosmariini. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.
  5. Kaada pasta voideltuun vuokaan ja tasoita käsin.
  6. Paista spagettipizzaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pizzan pinta on rapea ja kultainen.
  7. Kumoa pizza lautasellesi ja nauti sellaisenaan tai esimerkiksi kalkkunapekonin ja paistettujen sienien kanssa.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 1