Sokerigraavattua taimenta ja kermaviiliä

2098

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska >AC Chablis

-%

2098

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska >AC Chablis

-%

Ainekset

800 g taimenfileetä
2 rkl fenkolinsiemeniä
2 rkl tillinsiemeniä
500 g suolaa
200 g sokeria
1 sitruunan kuori
200 g kermaviiliä
1 tl suolaa

tuoretta tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Paras perinteinen graavitaimen valmistuu sokerisuolaamalla!

 

Graavitaimen on helpompi valmistaa kuin uskotkaan, ja se sopii niin arkeen kuin juhla-pöytään!

 

1. Paahda paistinpannulla fenkolin- ja tillinsiemenet.

 

2. Mittaa astiaan suola ja sokeri, raasta sekaan sitruunankuori. Kaada joukkoon jäähtyneet fenkolin- ja tillinsiemenet ja sekoita.

 

3. Laita uunivuokaan pohjalle puolet suolasokeri-seoksesta. Poista taimenfileestä nahka ja aseta filee suolan päälle. Kaada loput suolaseoksesta tasaisesti taimenen päälle. Peitä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

 

4. Laita siivilään suodatinpaperia tai puhdas kangasharso ja kaada kermaviili vuorattuun siivilään.
Aseta siivilä jonkin astian päälle ja jätä valumaan.

 

5. Nosta taimen pois suolasta ja pese se kylmän veden alla.

 

6. Siirrä kermaviili siivilästä astiaan ja sekoita siihen suola, ja halutessasi tuoretta, hienonnettua tilliä.

 

Koristele silputulla tillillä, ja tarjoile kermaviilin ja esimerkiksi ruisleivän kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6