Smetanainen uunilohi

1349

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1349

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

n. 700-800 g kotimaista lohifileetä

200 g smetanaa

1 sitruuna

kourallinen tuoretta tilliä

1 tl + 1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

250 g kirsikkatomaatteja

1 keltasipuli

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka paikalleen ja aseta file nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Ripottele lohifileen päälle suolaa 1 teelusikallisen verran.

 

2. Leikkaa sitruuna kahtia, käytä toinen puoli mehun puristamiseen ja leikkaa toinen siivuiksi.

 

3. Sekoita kulhossa smetanaan sitruunamehua sen verran mitä saat puolikkaasta puristettua ja lisää 1 tl suolaa, tilliä ja pippuria.

 

4. Kuori ja siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi.

 

5. Asettele lohen vierelle vuokaan tomaatteja ja sipulisiivuja. Lisää sitruunasiivuja lohifileen päälle ja kaada sitten smetanaseos vuokaan. Smetanaa voi lisätä osittain lohen päälle ja kaataa loput sivuille.

 

6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

 

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4-5

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Hanna / www.kulinarismiamahantaydelta.fi