Smetanainen uunilohi

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

Ainekset

n. 700-800 g kotimainen lohifile 200 g smetanaa 1 sitruuna Kourallinen tuoretta tilliä 1 tl + 1 tl suolaa ½ tl mustapippuria 250 g kirsikkatomaatteja 1 keltasipuli

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka paikalleen ja aseta file nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Ripottele lohifileen päälle suolaa 1 teelusikallisen verran.

Leikkaa sitruuna kahtia, käytä toinen puoli mehun puristamiseen ja leikkaa toinen siivuiksi.

Sekoita kulhossa smetanaan sitruunamehua sen verran mitä saat puolikkaasta puristettua, ja lisää 1 tl suolaa, tilliä ja pippuria.

Kuori ja siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi.

Asettele vuokaan tomaatteja ja sipulisiivuja lohen vierelle sekä sitruunasiivuja lohifileen päälle ja kaada sitten smetanaseos vuokaan. Smetanaa voi lisätä osittain lohen päälle ja kaataa loput sivuille.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Hanna / www.kulinarismiamahantaydelta.fi