Sitruunainen kalkkuna-avgolemono

1349

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1349

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 keltasipuli
1 varsisellerin oksa
1 rkl voita paistamiseen
200 g kalkkunasuikaleita
1 sitruunan mehu
1 l kanalientä
3 dl täysjyväriisiä
2 kananmunaa + 1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Suikaloi sipuli ja sellerinvarsi. Kuullota suikaleita ison kattilan pohjalla voissa, kunnes sipulien rakenne pehmenee. Lisää kattilaan kalkkunansuikaleet ja paista melkein kypsäksi. Jos kalkkuna tuntuu jäävän kiinni kattilan pohjaan, lisää joukkoon vähän lisää kylmää voita. Mausta suikaleet yhden sitruunan mehulla, mutta säästä noin 1 ruokalusikallinen mehusta myöhemmälle.

Lisää kattilaan kanaliemi ja riisi. Anna keitoksen kiehua hiljalleen pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes riisi on melkein kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Riko kananmunien rakenne pienessä kulhossa haarukalla ja vatkaa joukkoon puristamasi ylimääräinen sitruunamehu. Sitruunan happo käynnistää kananmunan kypsymisprosessin. Kaada seos ohuena nauhana kuuman kalkkunakeiton joukkoon koko ajan keittoa sekoittaen.

Kananmuna kypsyy serpentiinimäisenä nauhana osuessaan nesteeseen ja saostaa keittoa kevyesti. Sekoita huolellisesti ja nosta kattila liedeltä.

Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä ja tarjoile. Tarjoile keitto esimerkiksi vastaleivotun leivän kanssa.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4–5