Sitruksinen kirjolohi taikinakuoressa

1149

750 ml

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic

Saksa > Pfalz

-%

1149

750 ml

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

500 g (1 paketti) lehtitaikinaa

TÄYTE:

2 dl creme fraichea

½ sitruunan kuori ja mehu

1 kananmuna

½ nippu tuoretta tilliä

ripaus suolaa ja valkopippuria

1 perattu, kokonainen kirjolohi

ripaus suolaa ja pippuria

½ sitruuna

1 punasipuli

+ 1 kananmuna voiteluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Uunilohta voi tehdä myös taikinakuoressa. Helppoa, herkullista ja näyttävää tarjottavaa. Lohi saa raikkaan makuisen täytteen, jossa creme fraichea, sitruunaa ja tilliä. Tarjoile salaatin tai varhaisperunoiden kanssa. 

Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla. Nosta lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistusta.

Valmista ensin täyte: Sekoita creme fraiche ja sitruunanmehu kulhossa. Riko kananmunan rakenne lasissa ja vatkaa täytteen joukkoon. Mausta täyte hienonnetulla tillillä, suolalla ja valkopippurilla.

Tarkista lohen tuoreus yksinkertaisesti haistamalla sitä ja tarkistamalla, että sen silmät ovat kirkkaat. Poista lohesta evät ja tarvittaessa myös kidukset saksin. Viillä kalan toiselle puolelle 5-7 pystysuoraa viiltoa. Mausta lohen sisus suolalla ja pippurilla. Siivuta jäljellä oleva sitruunanpuolikas ja kuorittu punasipuli.

Kauli lehtitaikinalevyistä yksi iso, noin puolitoista kertaa lohen kokoinen levy. Nosta taikinalevy leivinpaperille ja lohi sen päälle, viillot ylöspäin. Täytä kala valmistamallasi täytteellä. Paina fileet kiinni ja viimeistele lohi asettelemalla kaikkiin sen viiltoihin sitruuna- ja punasipuliviipaleet. Nypi lehtitaikinakuori sitten puolipeitoksi lohen päälle niin, että lohi jää kuoren alta näkyviin. Voitele taikina kananmunalla.

Paista lohta taikinakuoressa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja taikinassa on kauniin kullanruskea paistopinta. Tarjoile sitruksinen kirjolohi suoraan taikinakuoresta esimerkiksi raikkaan mandariini- tai appelsiinisalaatin kanssa.

Valmistusaika: 60 min
Annosmäärä: 4-6