Sinisimpukkarisotto

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/sinisimpukkarisotto/

Tulosta resepti

600 g sinisimpukoita
1 pkt risottoriisiä
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulin kynsiä
1,5 l kala- tai simpukkalientä
2 dl kermaa
20 g voita
1 dl valkoviiniä
3 rkl valkoviinietikkaa
0,7 dl oliiviöljyä
½ rlk jauhamatonta Dijon sinappia
silputtua persiljaa

 

Loputtomasti varioitavissa oleviin risottoihin ei kyllästy koskaan!

Huuhtele simpukat ja heitä pois rikkoutuneet yksilöt.
Kuumenna liemi erillisessä kattilassa kiehuvaksi.
Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi.
Lämmitä isolla pannulla oliiviöljyä ja kaada siihen 3 dl riisiä ja sipulit.
Kuullota kunnes riisit ovat läpikuultavia.
Sitten lisää riisien joukkoon etikka ja valkoviini.
Anna keittyä, kunnes riisi on lähes kuivaa.
Sen jälkeen ala lisäämään kuumaa lientä vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen.
Kun riisi on sopivan kypsyistä, kaada mukaan kerma, sinappi ja lisää simpukat kuorineen.
Risotto on valmis tarjottavaksi, kun simpukat ovat kuumia ja kuoret ovat auenneet kokonaan.
Nesteen määrää voi lisätä tarvittaessa, mikäli risotto näyttää jäävän liian paksuksi.
Lopuksi sekoita risoton joukkoon kuutioitu voi, persilja ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Annos neljälle.
Valmistusaika 25 min