Sinisimpukat pikantilla sitruunaruoholla

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/sinisimpukat-pikantilla-sitruunaruoholla/

Tulosta resepti

1 fenkoli
2 sitruunaruohoa
1 kg sinisimpukoita
pala inkivääriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½ dl valkoviinietikkaa
1½ dl valkoviiniä
5 dl vettä
1 kalaliemikuutiota
1 tl suolaa
2 dl kermaa
2 limettiä
1 ruukku korianteria

Simpukat ovat todellista fast foodia!

Monet pelkäävät turhaa, että simpukat ovat vaikea valmistaa.

Säilytys:
Osta simpukat kalatiskistä korkeintaan vuorokautta ennen ruoan valmistusta!
Säilytä simpukat jääkaapin kylmimmässä osassa.
Pistele pakkaukseen reikiä veitsellä, jotta simpukat saavat happea!

Käsittely :
Kaada simpukat kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
Pyörittele simpukoita vedessä, jotta ne huuhtoutuvat.
Pese simpukat juuresharjalla ja kylmällä vedellä.
Pinnalle muodostuneet kivettymät voi raaputtaa pois veitsellä. Vedä tai raaputa myös kuoren väliin jääneet ”parrat” pois.

Ei syötävät:
Poista kaikki simpukat, joiden kuori on rikkoutunut.
Jos kuori on auki, kopauta simpukkaa reippaasti pöytää vasten.
Jos simpukka ei sulkeudu kopautuksen jälkeen, heitä se pois.

Valmistus:
Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet.
Siivuta sipuli puolirenkaiksi. Leikkaa fenkoli karkeiksi siivuiksi.
Hienonna inkivääri, sitruunaruoho ja valkosipulinkynnet.Kuumenna kattilassa öljy.
Lisää vihannekset ja kuullota niitä viisi minuuttia.
Lisää etikka ja viini.
Anna niiden kiehua noin puoleen ja lisää vesi.
Murenna joukkoon kalaliemikuutio.
Anna kiehua 15 minuuttia.
Hienonna korianteri.
Siivilöi vihannekset pois ja ota liemi talteen.Lisää liemeen kerma.
Kun liemi kiehuu, lisää simpukat.
Peitä kannella ja anna kiehua viisi minuuttia.
Purista joukkoon limettien mehu.
Ripottele korianteri simpukoiden päälle.Valmistusaika: 30 min
Anno neljälle