Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/sinisimpukat-pikantilla-sitruunaruoholla/
Simpukat ovat todellista fast foodia!
Monet pelkäävät turhaa, että simpukat ovat vaikea valmistaa.
Säilytys:
Osta simpukat kalatiskistä korkeintaan vuorokautta ennen ruoan valmistusta!
Säilytä simpukat jääkaapin kylmimmässä osassa.
Pistele pakkaukseen reikiä veitsellä, jotta simpukat saavat happea!
Käsittely :
Kaada simpukat kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
Pyörittele simpukoita vedessä, jotta ne huuhtoutuvat.
Pese simpukat juuresharjalla ja kylmällä vedellä.
Pinnalle muodostuneet kivettymät voi raaputtaa pois veitsellä. Vedä tai raaputa myös kuoren väliin jääneet ”parrat” pois.
Ei syötävät:
Poista kaikki simpukat, joiden kuori on rikkoutunut.
Jos kuori on auki, kopauta simpukkaa reippaasti pöytää vasten.
Jos simpukka ei sulkeudu kopautuksen jälkeen, heitä se pois.
Valmistusaika: 30 min
Anno neljälle