Sinappinen savukylkibriossi

Ainekset

BRIOSSITAIKINA:
50 g pehmeää voita
100 g kuutioitua porsaan palvikylkeä
1 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 kananmuna

SINAPPIHUNTU:
2 rkl sinappia
1 keltuainen
½ tl nestemäistä savua
1 tl tummaa siirappia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen työstämistä. Leikkaa pehmenneestä voista kuutioita ja siirrä hetkeksi sivuun odottamaan.

2. Ruskista pannulla kuutioitu porsaan palvikylki ja siirrä jäähtymään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon hiiva ja sekoita matalalla teholla kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon matalalla teholla vaivaten sokeri, jauhot ja suola.

3. Vatkaa kananmuna sähkövatkaimella vaahdoksi toisessa kulhossa ja yhdistä taikinaan kananmunavaahto ja pehmeä voi. Sekoita kevyesti vielä noin 15 minuuttia monitoimikoneessa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Vaivaa joukkoon paahdettu palvikylki ja nostata vielä 15 minuuttia.
Jaa taikina kuudesta kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Siirrä sämpylät uunipellille ja peitä liinalla. Anna kohota jälleen 15 minuuttia.

4. Sekoita kaikki sinappihunnun ainekset keskenään ja sivele kohonneet sämpylät sinappihunnulla. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Valmistusaika: 40 min + 1 h kohotusaika
Annosmäärä: 6-8 briossisämpylää
Erikoistyövälineet: monitoimikone, sähkövatkain