Simpukkainen tattaririsotto

2098

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska >AC Chablis

-%

2098

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska >AC Chablis

-%

Ainekset

1 salottisipuli

2 rkl rypsiöljyä

60 g tattarisuurimoita

1 dl valkoviiniä (tai 1 rkl valkoviinietikkaa)

3,5 dl kasvislientä

1/2 pussia hernemaissipaprika-sekoitusta

1 rkl paprikajauhetta

2 chorizo makkaraa (tai muuta raakamakkaraa)

100 g kuoretonta sinisimpukkaa

1 dl tuoretta basilikaa

100 g parmesaaniraastetta

suolaa

mustapippuria myllystä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Lämmitä isolla paistinpannussa rypsiöljy ja kuullota hienonnettua sipulia kunnes se on pehmentynyt. Lisää makkara pannulle paista hetken aikaa ja lisää sipulien kanssa pannulle tattarisuurimot ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini tai valkoviinietikka ja hauduta keskilämmöllä kannen alla muutaman minuutin. Lisää joukkoon kasvisliemi, kiehauta ja keitä seosta noin 8 minuuttia.

2. Lisää pannulle herne-maissi-paprikasekoitus, paprikajauhe ja simpukat. Hauduta kannen alla vielä 5 minuuttia. Mausta basilikalla, parmesaanilla, suolalla ja tuoreella pippurilla. Tarkista maku ja mausta vielä tarvittaessa lisää.

3. Nauti simpukkainen tattaririsotto lämpimänä limelohkon ja vaikkapa aiolin kanssa.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 1