Siikaa ja kesävihanneksia

1298

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1298

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

150 g kantarelleja (tai muita sesongin sieniä)

150 g minibroccolinia

4 oksaa rakuunaa

150 g fenkolia

2 tomaattia, vihreä tai keltainen

150 g herneitä

4 suomustettua ja ruodotonta siikafileetä

öljyä + voita paistamiseen

1 paketti koristeyrttisekoitusta

kermaviiliä tarjoiluun

suolaa

pippuria

omenaviinietikkaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esivalmistele kasvikset:
Puhdista sienet mullasta puhtaalla liinalla tai raaputtamalla pienellä veitsellä varovasti.
Älä kastele sieniä, jotta ne eivät ime itseensä turhaa nestettä.
Leikkaa broccolinin varresta puinen tyvi pois.
Huuhtele ja kuivaa rakuunan lehdet.
Huuhtele fenkoli, tomaatit ja herneet.
Leikkaa varovasti mandoliinilla fenkoli ja tomaatti ohuiksi siivuiksi.
Jos sinulla ei ole mandoliinia, voit myös viipaloida kasvikset terävällä veitsellä.
Liota fenkolia jäävedessä viisi minuuttia, valuta ja kuivaa.
Näin saat fenkolista rapeaa ja napakkaa pidemmäksi aikaa.

Esivalmistele kala:
Leikkaa siiasta vatsarasva ja selkäevä pois.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista siika esilämmitetyllä paistinpannulla öljyssä, nahkapuoli alaspäin noin 2 – 2,5 minuuttia, lisää nokare voita ja anna voin ruskistua.
Lusikoi vaahtoavaa voita kalan päälle kypsennyksen aikana, jotta kala pysyy mehukkaana.
Käännä filee lastalla, anna paistua lihapuolelta noin 20 sekuntia, nosta sivuun lautaselle ja anna vetäytyä folioon peitettynä tarjoiluun asti.

Paista samalla pannulla sienet ja broccolini, kunnes ne ovat ruskistuneet ja saaneet kultaisen värin.
Lisää lopuksi pannulle fenkoli, tomaatit, rakuuna sekä herneet.
Sekoita kevyesti ja siirrä pannu pois liedeltä, kun loput kasvikset ovat lämmenneet.

Mausta kermaviili suolalla, pippurilla ja omenaviinietikalla.
Tarjoile paistettu siika rapeaksi paistettuna lämpimien kesävihannesten ja kermaviilin kanssa.

Koristele yrteillä.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4