Shakshouka Pohjoisafrikkalaisittain

1198

750ml

The Crossings Sauvignon Blanc muovipullo

Uusi-Seelanti

1198

750ml

The Crossings Sauvignon Blanc muovipullo

Uusi-Seelanti

Ainekset

1 sipuli 1 keltainen paprika 1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja 1 vihreä chili öljyä paistamiseen suolaa 2 rkl tomaattisosetta 1 tölkki tomaattimurskaa, chili 1 tölkki kidneypapuja 1 dl vettä 4 kananmunaa mustapippuria tuoretta korianteria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lähi-idän aamiaispaistos Shakshuka on helppo valmistaa. Maukas paistos on sopii vaikka viikonlopun aamiaiselle tai brunssille!
Shakshuka on tomaattikastikkeessa haudutettuja kananmunia.

Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikasta ja chilistä siemenet ja hienonna syötävä osa pieneksi kuutioksi.
Pehmennä sipuleita ja paprikaa öljyssä paistokasarissa, mutta älä polta.
Mittaa joukkoon tomaattisose ja kaada pannulle tomaattimurska, kidneypavut ja vesi.
Hauduta ilman kantta noin 5 minuuttia, jotta tomaatin kitkerä maku vähenee.

Tee tomaattiseoksen pinnalle neljä pientä kuoppaa ja kaada kananmunat koloihin yksi kerrallaan.
Älä sekoita massaa tasaiseksi, vaan anna kananmunien hyytyä erillään toisistaan kannen alla noin 10 minuuttia.
Tarjoile suoraan pannulta heti kananmunien kypsyttyä ja ripottele pinnalle koristeeksi vielä pippuria ja tuoretta korianteria.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4