Savustetut yrttituorejuusto-lohirullat

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

600 g merilohifilee

ripaus suolaa ja sokeria

1 dl yrttituorejuustoa

1 rkl sitruunanmehua

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Loistavia savustettuja lohirullia, joissa sisällä samettisen pehmeää yrttituorejuustoa. Yrttituorejuuston voi tehdä itse oman maun mukaan tai ostaa valmiina. Ruohosipulituorejuusto sopii erittäin hyvin näihin rulliin. 

 

1. Esivalmistele savustuspönttö levittämällä kourallinen savustuspuruja savustuspöntön pohjalle. Sytytä purut palamaan pöntön ohjeiden mukaisesti ja anna savun muodostua rauhassa. Tee tämä työvaihe ulkona, jos mahdollista, sillä osa savusta karkaa väistämättä aina luukun avaamisen yhteydessä.

 

2. Valmistele sillä aikaa lohirullat: Tarkista, ettei lohifileehen ole jäänyt ruotoja ja poista ruodot tarvittaessa. Kuivaa filee talouspaperilla ja hiero sen pintaan suolaa ja sokeria. Jätä tekeytymään jääkaappiin noin 15 minuutiksi, jotta suola imeytyy kunnolla. Pyyhi sitten ylimääräiset kiteet pois ja leikkaa fileestä pitkiä, noin ½ cm paksuisia siivuja. Levitä jokaiselle siivulle teelusikallinen yrttituorejuustoa ja kääri karkeaksi rullaksi.

 

3. Aseta lohirullat savustuspöntön ritilälle ja savusta noin 25 minuuttia, kunnes lohi on selvästi savustunutta ja kypsää. Nosta savustetut yrttituorejuusto-lohirullat hetkeksi tekeytymään ja tarjoile herkut joko sellaisenaan tai vaikkapa uusien perunoiden ja yrttisen mojo rojo -kastikkeen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: savustuspönttö, kourallinen savustuspuruja