Savuporo-leipäjuustopiirakka

1498

750 ml

Piqueras Gran Marius Reserva Superior

Espanja

-%

1498

750 ml

Piqueras Gran Marius Reserva Superior

Espanja

-%

Ainekset

1 pkt iso lehtitaikinalevy

200 g creme fraichea

2 tl piparjuuritahnaa

150 g savupororouhetta

100 g leipäjuustoa

1/2 dl puolukoita

 

Voiteluun:

kananmuna

 

Lisäksi:

rucolaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Savuporo-leipäjuustopiirakka on täynnä herkullisia pohjoisen makuja. Loistava vaihtoehto esimerkiksi illanistujaisiin tai iltapalaksi.  

 

1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut levy isommaksi ja ohuemmaksi. Asettele taikinapohja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

 

2. Voitele levystä reunat kananmunalla n. 1 sentin leveydeltä ja pistele pohjaa haarukalla. Esikypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 10 min, jonka jälkeen ota piirakkapohja uunista.

 

3. Sekoita piparjuuritahna creme fraichen joukkoon ja levitä creme fraiche piirakkapohjalle. Ripottele päälle savupororouhe. Paloittele leipäjuusto ja lisää palat piirakan päälle. Ripottele pintaan vielä puolukoita.

 

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 – 30 min, kunnes pinta saa väriä ja pohja on kypsynyt. Anna hetki jäähtyä ja ripottele pinnalle rucolaa.

 

 

Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 6

 

Alkuperäinen resepti ja kuvat:
Maistuis Varmaan Sullekin!