Savukinkku-pastapaistos

3299

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO Almansa

-%

3299

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO Almansa

-%

Ainekset

200 g kuivapastaa + loraus oliiviöljyä
2 keltasipulia + 1 valkosipuli
1 punainen paprika
300 g savukinkkua
3 dl kermaa
200 g herne-maissi-paprikaa pakasteena
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 kananmuna
2 dl parmesaaniraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti al denteksi ja siivilöi. Kaada pasta hetkeksi takaisin kattilaan, nosta sivuun ja mausta lorauksella oliiviöljyä.

 

2. Kuori ja hienonna sipulit, kuutioi paprika. Kuullota hienonnettua sipulia ja paprikakuutioita rypsiöljyssä kuumalla pannulla, kunnes niiden rakenne pehmenee. Lisää pannulle savukinkkukuutiot ja jatka paistamista, kunnes kinkuissa on kaunis paistopinta ja väri.

 

3. Säikäytä seos kermalla ja sekoita vispilällä, jotta saat kaiken maun talteen pannun pohjalta. Lisää joukkoon hernemaissipaprikat ja mausteet. Kiehauta. Sammuta liesi, kun kerma on kiehahtanut. Jatka kuitenkin kastikkeen sekoittamista, jotta se ehtii tiivistyä vähän.

 

4. Lisää pannulle kypsät pastat ja anna tekeytyä hetki. Riko kananmunan rakenne lasissa ja sekoita kastikkeen joukkoon. Pastan ja kastikkeen lämpö kypsentää kananmunan, vaikkei liesi ole enää kuuma. Näin kastike pysyy nestemäisenä ja saat kinkku-pastapaistoksesta mukavan täyteläistä.

 

5. Kun pasta on imenyt itseensä suurimmat nesteet ja pastapaistoksen koostumus on silmin nähden hyvä, lisää joukkoon juuri ennen tarjoilua vielä parmesaaniraaste.

 

Viimeistele haluamillasi yrteillä tai maustekastikkeilla ja tarjoile esimerkiksi suolakurkkujen tai kurkkusalaatin kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4