Samettinen kurpitsakeitto

1099

750 ml

Espíritu de Chile Reserva Riesling

Chile

-%

1099

750 ml

Espíritu de Chile Reserva Riesling

Chile

-%

Ainekset

1 myskikurpitsa tai pala keltaista kurpitsaa
1 sipuli
20 g voita
4 dl vettä
n. 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 dl kevytmaitoa
200 g sulatejuustoa

 

Pinnalle
basilikaa tai persiljaa

kurpitsansiemeniä

(kurpitsansiemenöljyä)

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli. Kuullota kurpitsaa ja sipulia rasvassa noin viisi minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella.

 

2. Lisää maito ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. 

 

Annostele lautasille ja koristele tuoreella basilikalla tai persiljalla sekä kurpitsansiemenillä. Valuta halutessasi hieman kurpitsansiemenöljyä keiton pinnalle. Tarjoa rapean leivän kanssa!

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4