Saksanpähkinä affogato

1249

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

1249

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

Ainekset

SUKLAISET SAKSANPÄHKINÄT
50 g tummaa suklaata (70%)
20 g voita
50 g saksanpähkinöitä

 

500 g vaniljajäätelöä
4 shottia espressoa
kaakaojauhoa koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kahvijälkkäri! Italiaksi affogato tarkoittaa hukkunutta, eli vaniljajäätelö hukutetaan vahvaan kahviin.

 

1. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää kokonaiset tai kevyesti rouhitut saksanpähkinät kattilaan ja sekoita kevyesti. Älä kuumenna pähkinöitä, vaan kaada suklaalla värjäytyneet saksanpähkinät leivinpaperille kovettumaan.

 

2. Rouhi kovettuneita saksanpähkinöitä kevyesti ja mittaa neljään lasiin noin kourallinen.

 

3. Pyöräytä jäätelökauhalla jäätelöstä mielesi mukaan palloja, jokaiseen kuppiin yksi tai kaksi.

 

4. Valuta espressot shottilaseihin ja tarjoile ne joko erillään tai kaada jäätelön päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele annokset kaakaojauholla ja tarjoile sellaisenaan.

 

Valmistusaika: 10 min
Annosmäärä: 4 annosta