Saaristolaispalat Gin-kurkuilla

1149

750 ml

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic

Saksa > Pfalz

-%

1149

750 ml

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 tuore saaristolaisleipä
1 paketti ricottaa
tuoretta ruohosipulia ja/tai timjamia

 

Pikkelöidyt kurkut
3 pientä avomaankurkkua tai 1 kokonainen tavallinen kurkku
0,5 dl giniä
0,5 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl neilikoita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Pikkelöi avomaankurkut: Mittaa kattilaan gin, sokeri, vesi ja neilikat. Kiehauta, siivilöi neilikat ja siirrä seos jäähtymään. Leikkaa sillä aikaa juustohöylällä avomaankurkuista pitkiä liuskoja. Älä käytä kurkkujen keskustaa, sillä siemenet hajoavat pikkelöintiliemeen.

 

2. Siirrä kurkkusiivut suljettavaan pakastepussiin tai ilmatiiviiseen rasiaan ja kaada päälle liemi. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia tai kunnes kurkkujen rakenne on pehmentynyt.

 

3. Leikkaa saaristolaisleivistä suupalan kokoisia neliöitä ja voitele ricottalla. Rullaa pehmenneistä kurkuista sormin ilmavia ruusukkeita ja asettele ne leiville. Viimeistele ruohosipulilla ja tuoreilla timjaminoksilla.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: suljettava pakastepussi tai rasia