Savustetulla porkkanalla tarjoiltu saaristolaisleipä

1258

750 ml

Villa Valentina Organic Rosato

Italia > IGP Puglia

-%

1258

750 ml

Villa Valentina Organic Rosato

Italia > IGP Puglia

-%

Ainekset

1 pussi tummaa mallasleipää tai saaristolaisleipää
500 g porkkanaa
2 rkl karkeaa suolaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 purkki (á 150g) kirjolohenmätiä
1 limen mehu ja kuori
suolaa ja mustapippuria
½ punttia tilliä

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Saaristolaisleivän kaveriksi valmistetaan savustettua porkkanaa! Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta tämä herkku on todellakin kokeilemisen arvoinen. Leivän kruunaa tuorejuusto ja mäti.

 

1. Pese ja harjaa porkkanat huolellisesti juuresharjalla juoksevan veden alla. Mausta suolalla ja savusta savustimessa noin 10 minuuttia tai savustuspussissa pakkauksen ohjeen mukaan. Kun porkkanat ovat kypsiä, anna niiden tekeytyä hetki. Raasta tai leikkaa ohutta lastua esimerkiksi juustohöylällä.

 

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon limen mehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

3. Paahda tummat leivät leivänpaahtimessa ja asettele tarjoiluvadille tai leikkuulaudalle. Levitä tuorejuusto leiville ja peittele savustetulla porkkanalla. Koristele mädillä ja tillillä ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4-6