Rukiinen popcornikana homejuustokastikkeella

3498

3,0 l

Lush Sauvignon Blanc Hanapakkaus

Espanja

-%

3498

3,0 l

Lush Sauvignon Blanc Hanapakkaus

Espanja

-%

Ainekset

2 pakettia broilerin rintafileitä
1 rkl curryjauhetta
1 tl pippuria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoa
2 dl karkeita ruisjauhoja tai ruiskorppujauhoja
suolaa
pippuria
ruokaöljyä paistamiseen  

KASTIKE
2,5 dl ruokakermaa
100 g aurajuustoa + koristeluun
1 tl kasvisfondia
mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tässä olisi ihanaa sormiruokaa viikonloppuun! Rapean kanan kylkeen sopii täydellisesti homejuustokastike!

 

1. Valmista popcorn-kana: Paloittele rintafilee reiluiksi kuutioiksi. Laita palat kulhoon ja lisää suola, pippuri, mausteet, murskattu valkosipuli, muna ja pari ruokalusikallista vettä. Sekoita.

 

2. Lisää tämän jälkeen jauhot vähitellen mukaan. Pyörittele ja painele jauhoa kanan pintaan niin, jotta ne ovat kauttaaltaan peittyneet. Ideaalinen lopputulos on kuiva, muttei pölisevän jauhoinen.

 

3. Ota syvä paistinpannu ja kaada pohjalle öljyä niin, että sitä on reilun sentin kerros. Kuumenna öljy lämpömittarin kanssa 185C asteiseksi, väännä lämpö täysille ja laita kanat varovasti pannulle.

 

4. Pudota lämpö keskivaiheille ja paista kannella peitettynä n. 5 minuuttia per puoli, kunnes kanassa on kullanruskea, rapea pinta. Tarvittava aika riippuu öljyn lämpötilasta ja kananpalojen koosta.

 

5. Valmista kastike: Kuumenna pienessä kattilassa kerma ja murusta joukkoon juusto. Anna juuston sulaa ja mausta kastike fondilla ja mustapippurilla. Anna seoksen jäähtyä kunnolla, jotta juusto saostaa kastikkeen. Koristele aurajuustomuruilla.

 

6. Tarjoile popcornkanat sellaisenaan dipin kanssa tai muiden seurustelusnackien kanssa!

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4