Rukiinen kesäkurpitsapiirakka

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

Ainekset

Piirakkapohja:
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä

 

Täyte:
800 g kesäkurpitsa viipaleita (tai lohta)
150 g parskakaalia
20 g voita lastuina
suolaa
1 dl tilliä

 

Voiteluun:
2 rkl sulaa voita

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Rukiinen kesäkurpitsapiirakka maistuu hyvin iltapalana. Piirakasta saa myös lihaisamman version kun kesäkurpitsan vaihtaa loheksi.

 

Valmista ensin piirakkapohja mittaamalla vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikinapallo. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.

 

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado ne voilastujen kanssa kerroksittain taikinakuorelle.
Ripottele suolaa ja tilliä kerroksien väliin. Käännä lopuksi taikinaliepeet täytteen päälle.

 

Paista 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

 

Leikkaa piirakka kylmänä pieniksi sormin syötäviksi paloiksi. Voit myös tarjoilla piirakan lämpiminä cocktailpaloina maukkaan viinin kanssa.

 

Valmistusaika: 2 h
8 annosta