Ruisotto vuohenjuustolla ja sienillä

1498

750 ml

Bestheim Riesling Fourmidable

Ranska > AC Alsace

-%

1498

750 ml

Bestheim Riesling Fourmidable

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

1 sipuli ja valkosipulinkynsi
5 cm pala purjoa
öljyä paistamiseen
2 dl ruista
4 dl kasvislientä
1/2 pakettia silotofua
1 tl viinietikkaa
suolaa ja pippuria
kourallinen erilaisia sieniä
80 g vuohenjuustoa
tuoreita versoja
ripaus parmesaaniraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kotimainen ruis on maukas raaka-aine, josta syntyy herkullinen ja terveellinen ruisotto!

 

1.  Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli. Viipaloi purjon valkoinen osa.

 

2. Kuullota sipuleita keskilämmöllä pienessä määrässä öljyä ja lisää pannulle ruis, kun sipulien rakenne on pehmennyt. Lisää pannulle kasvisliemi ja anna kypsyä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen.

 

3. Kuutio ja lisää joukkoon silotofu, viinietikka sekä mausteet. Anna hautua keskilämmöllä vielä noin 5 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

4. Koostumuksen tulisi olla silkkinen ja rukiin kypsää. Tarkista maku ja hauduta, kunnes koostumus on oikea. Peitä kannella ja pidä lämpimänä.

 

5. Puhdista ja pieni sienet. Ruskista sieniä pienessä määrässä öljyä, kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet.

 

Nauti ruisotto lämpimänä paistettujen sienien, murennetun vuohenjuuston, tuoreiden versojen ja parmesaaniraasteen kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 1