Rosmariinikaritsaa ja uunikasviksia

1011

750 ml

Quinta do Espirito Santo

Portugali

-%

1011

750 ml

Quinta do Espirito Santo

Portugali

-%

Ainekset

1 putsattu luullinen karitsan kare, annospaloina (8 kpl)

3 rkl öljyä

 

UUNIKASVIKSET:

2 kpl perunaa

2 kpl porkkanaa

2 kpl punajuuria

1 kpl sipulia

öljyä

suolaa, pippuria

 

 

MAUSTEKASTIKE:

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl punaviiniä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 dl rosmariinia

öljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.

 

2. Pese, kuori ja leikkaa juurekset samankokoisiksi pieniksi paloiksi. Laita juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kaada päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Laita pelti uuniin 25 minuutiksi.

 

3. Sivele karitsankareen luulliset annospalat öljyllä ja paista kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin värit pintaan. Liha saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Laita palat folion sisälle vetäytymään, jotta lihasnesteet ehtivät tasaantua.

 

4. Kuori ja hienonna valkosipuli, kuullota pienessä kattilassa öljyssä. Kaada joukkoon punaviini ja haihduta alkoholi. Lisää sekaan loput mausteliemen aineet ja kiehauta. Kaada liemi tarjoiluastiaan.

 

5. Tarjoile kareet maustekastikkeen ja esimerkiksi porkkanasoseen kanssa. Koristele rosmariinilla.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6 annosta