Roseepippurilohi ja kaprisbulguri

Ainekset

ROSEEPIPPURILOHI:

600 g lohifilee

2 rkl roseepippuria

ripaus suolaa

2 rkl voita paistamiseen

KAPRISBULGURI:

100 g bulguria

2 rkl kapriksia

n. 300 g parsakaalia

1 limen mehu ja kuori

ripaus suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lohta maustettuna roseepippurilla, erittäin herkullinen yhdistelmäjonka lisukkeena bulguria maustettuna kapriksilla. Bulguriin sopii hyvin pienet öljyssä paistetut parsakaalin nuput. Mausta annos lopuksi ripauksella limeä. Erinomainen ateriajoka sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Esilämmitä uuni 185C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

Valmista roseepippurilohi:
Tarkista, ettei lohifileeseen ole jäänyt ruotoja. Pyyhi filee tarvittaessa kuivaksi talouspaperilla.
Murskaa roseepippurit morttelissa ja hiero ne kalan pintaan. Mausta filee suolalla. Paista kalaa ensin kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on rapea. Käännä kalafilee ja paista vielä noin 30 sekuntia. Siirrä filee uunin keskitasolla ja kypsennä vielä noin 8 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Valmista samaan aikaan kaprisbulguri:
Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Bulgurin sijaan voit halutessasi käyttää myös couscousta tai couscoushelmiä.

Siivilöi ja sekoita niiden joukkoon kaprikset. Kaada bulguri takaisin kattilaan ja peitä seos kannella, jotta se ei jäähdy.

Pese ja pilko parsakaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Ruskista parsakaaleja kuumalla pannulla öljyssä, jotta saat niihin kauniin paistopinnan. Lisää ne kaprisbulgurin joukkoon ja mausta seos limellä ja suolalla.

Nauti roseepippurilohi raikkaan ja simppelin kaprisbulgurin kanssa. Viimeistele annokset tuoreilla limelohkoilla, jotta näyttävän aterian hapokkuutta voi säätää oman maun mukaiseksi.

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4-5
Erikoistyövälineet: mortteli tai huhmare