Riisipuuro aasialaisittain

1349

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

1349

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

Ainekset

4 dl vettä
2 tl suolaa
1 kanelitanko
1 dl manteleita
250 g puuroriisiä
1 l kookosmaitoa
2 ½ rkl fariinisokeria
½ sitruunan mehua
kanelia ja manteleita koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Mittaa kattilaan vesi, suola, kanelitanko ja mantelit. Kuumenna kädenlämpöiseksi.

2. Lisää kattilaan riisi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes nestettä on osittain imeytynyt riisiin. Kaada joukkoon kookosmaito ja hauduta puuroriisiä keskilämmöllä aina välillä sekoitellen. Tarkista 30 minuutin jälkeen riisin kypsyyttä maistamalla ja siirrä riisipuuro liedeltä, kun riisi on kypsää ja puuromaista. Poista kanelitanko.

3. Mausta puuro lopuksi fariinisokerilla ja sitruunamehulla. Kauho aasialainen riisipuuro annosmaljoihin ja koristele kanelijauheella sekä manteleilla. Tarjoile heti esimerkiksi mantelimaidon tai kaneli-sokerin kanssa.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4