Ricotta-viikunapizza

2498

1,5 L

Viva Valentina Organic Sangiovese hanapakkaus

Italia > IGT Puglia

-%

2498

1,5 L

Viva Valentina Organic Sangiovese hanapakkaus

Italia > IGT Puglia

-%

Ainekset

Pizzataikina jossa spelttiä

25 g hiivaa

2½ dl vettä, (37 C)

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

3 dl täysjyväistä spelttijauhoa

3-4 dl erikoisvehnäjauhoja

 

Täyte

250 g ricottajuustoa

2 dl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa

2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia, rosmariinia tai muuta tuoreyrttiä

1 sitruunan raastettu kuori

oliiviöljyä

sormisuolaa

mustapippuria

6 tuoretta viikunaa

 

Päällinen

noin 2 rkl juoksevaa hunajaa

60 g Italialaisia leikkeleitä esim. salamia, coppaa (ilmakuivattua possunniskaa), parmankinkkua

1 dl karkeaksi murskattuja saksanpähkinöitä

60 g rucolaa

oliiviöljyä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ricotta-viikunapizza sekä lasillinen punaviiniä – ja ilta on pelastettu!

 

Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

 

1. Liuota hiiva isossa kulhossa, jossa on kädenlämpöistä vettä. Lisää suola ja oliiviöljy ja sekoita keskenään kunnes hiiva on täysin liuennut. Lisää jauhot ja vatkaa taikinaa käsin noin 15 minuuttia tai käytä vatkainta, jolloin riittää 10 minuutin vatkaaminen. Peitä kulho liinalla ja kohota 1/2 tuntia niin että taikina paisuu kaksinkertaiseksi.

 

2. Jaa taikina 4 osaan. Vedä ja kieritä taikinan paloja jotta saat niistä pitkiä levyjä joita on helppo kaulia. Aseta 2 pizzapohjaa leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

 

3. Sekoita keskenään ricotta, parmesaani, hienonnetut yrtit, sitruunan raastettu kuori sekä hieman oliiviöljyä, ja levitä pizzojen päälle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Leikkaa viikunat viipaleiksi ja levitä ne seoksen päälle.

 

4. Paista noin 15 minuuttia. Pyöritä juoksevaa hunajaa pizzan päälle, päällystä leikkeleillä, pähkinöillä ja rucolalla. Tiputtele päälle hieman oliiviöljyä ja tarjoile.

 

Valmistusaika: 1,5h

Annosmäärä: 4