Ainekset
300 g pastaa (esim. spagetti)
1 paprika
1 pieni kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 sipuli
1 valkosipuli
500 g tomaattimurskaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
tuore timjami
parmesaania viimeistelyyn
VALMISTUSOHJE
Ratatouille on klassikkoruoka ja tällä kertaa se tarjoillaan pastan kanssa! Tämä pasta maistuu myös kasvissyöjälle.
1. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuullota sipulit kattilassa / reilun kokoisessa pannussa oliiviöljyssä ja lisää kasvikset. Paista, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet ja saaneet kauniin värin.
3. Lisää kattilaan tomaattimurska, timjami ja mausteet. Anna porista kannen alla rauhassa keskilämmöllä noin 15 minuutin ajan.
4. Keitä pasta ja lisää al dente pasta kasvispaistoksen sekaan. Anna vetäytyä hetki.
5. Tarjoile pasta parmesaaniraasteen kanssa!
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 30-45 min