Rapurisotto

1199

750 ml

Ruppertsberger Hofstück Riesling

Saksa > Pfalz

1199

750 ml

Ruppertsberger Hofstück Riesling

Saksa > Pfalz

Ainekset

1 rkl oliiviöljyä 1 salottisipuli 2 valkosipulin kynttä 3 dl risottoriisiä 1 dl valkoviiniä n. 8 dl kalalientä 1 tl sitruunan raastettua kuorta 2 rkl sitruunamehua reilu nokare voita 1 1/2 dl raastettua parmesaania mustapippuria myllystä tilliä 1 rs ravunpyrstöjä liemessä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuumenna kalaliemi.

Kuullota sipulit oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää riisi ja kuullota hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt lähes kokonaan riisiin. Lisää kuumaa kalalientä kattilaan kauhallinen kerrallaan aina, kun edellinen kauhallinen on lähes haihtunut.

Sekoita koko ajan. Tähän menee n. 20 min. Kun risotto on kypsää ja valuvaa, sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu. Lisää voinokare sekä raastettu parmesaani.
Mausta mustapippurilla.

Sekoita joukkoon lopuksi liemestään valutetut ravunpyrstöt sekä hienonnettu tilli.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Katja / maistuisvarmaansullekin.blogspot.com