Rapurisotto

998

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

998

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
n. 8 dl kalalientä
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehua
reilu nokare voita
1 1/2 dl raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä
tilliä
1 rs ravunpyrstöjä liemessä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulin kynnet.

 

2. Kuumenna kalaliemi. Kuullota sipulit oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää riisi ja kuullota hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt lähes kokonaan riisiin. Lisää kuumaa kalalientä kattilaan kauhallinen kerrallaan aina, kun edellinen kauhallinen on lähes haihtunut.

 

3. Sekoita koko ajan. Tähän menee n. 20 min. Kun risotto on kypsää ja valuvaa, sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu. Lisää voinokare sekä raastettu parmesaani. Mausta mustapippurilla. Sekoita joukkoon lopuksi liemestään valutetut ravunpyrstöt sekä hienonnettu tilli.

 

Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 4

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Katja / maistuisvarmaansullekin.blogspot.com