Ranskalaiset Beignetit

1149

750 ml

Fortant de France Merlot Rosé

Ranska >IGP Pays d'Oc

-%

1149

750 ml

Fortant de France Merlot Rosé

Ranska >IGP Pays d'Oc

-%

Ainekset

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl kondensoitua maitoa
ripaus muskottipähkinää
5 dl vehnäjauhoja
30 g voisulaa

öljyä uppopaistamiseen
tomusokeria + muskottipähkinää viimeistelyyn

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nyt herkutellaan ranskalaiseen tyyliin! Beignetit ovat pehmeitä munkkeja jotka uppopaistetaan.

 

1. Mittaa keskikokoiseen sekoituskulhoon 1 dl kädenlämpöistä vettä, kuivahiiva, 1 tl sokeria ja suola. Jätä taikina tekeytymään noin 10 minuutiksi tai kunnes hiivaseos alkaa kuplia.

 

2. Sekoita kuplivan alkutaikinan joukkoon kananmuna, kondensoitu maito, muskottipähkinä, loput sokeri ja vesi.

 

3. Mittaa joukkoon koko ajan taikinaa sekoitellen noin puolet vehnäjauhoista ja voisula ohuena nauhana. Kun taikina on tasainen, vaivaa joukkoon käsin loput vehnäjauhot.

 

4. Jätä yhtenäinen ja kämmeniä vasten elastiselta tuntuva taikina kohoamaan liinalla peitettynä vähintään 3 tunniksi, kuitenkin mieluusti aina yön yli.

 

5. Kuumenna keskisuuressa kattilassa öljy 180 asteiseksi. Säädä lieden lämpötilaa, jotta lukema ei jää halutun lämpötilan alle eikä ylitä sitä. Jos et käytä mittaria, voit myös testata öljyn lämpötilaa pienellä palalla taikinaa; Pienen taikinanokareen tulisi kypsyä noin 30 sekunnissa.

 

6. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kevyesti. Painele taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa noin 18-20 saman kokoiseen palaan.

 

7. Pyörittele paloja pöytää vasten, mutta yritä säilyttää taikinoiden neliskanttinen muoto. Paista taikinaa pienemmissä erissä kuumassa öljyssä noin 2-3 minuuttia taikinan paksuudesta riippuen ja nosta talouspaperille jäähtymään.

 

8. Taikina pullistuu öljyssä, joten jätä kattilaan paljon liikkumavaraa paistettaessa. Tarkista leivosten kypsyys aina kypsennyserien välissä ja saada lieden lämpötilaa tarvittaessa.

 

9. Tomuta jäähtyneet beignetit muskottipähkinällä maustetulla tomusokerilla ja tarjoile.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 18-20 kappaletta