Ranskalainen gratinoitu sipulikeitto

1888

750 ml

Domaine Maire & Fils Grand Minéral Chardonnay

Ranska > AC Jura

-%

1888

750 ml

Domaine Maire & Fils Grand Minéral Chardonnay

Ranska > AC Jura

-%

Ainekset

500 g sipulia
2 valkosipulia
1 rkl voita
1 tl hunajaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 dl valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl timjamia
suolaa, mustapippuria

 

4 viipaletta vaaleaa leipää
2 dl juustoraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ihastuttava ranskalainen sipulikeitto on klassikko, joka on pakko kokea!

 

1. Esilämmitä uuni 225C asteeseen.

 

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla.

 

3. Lisää vehnäjauhot kattilaan, ja sekoita joukkoon vesi ja valkoviini. Liota joukkoon liemikuutio ja anna hautua 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla, tarkista maku.

 

4. Jaa ranskalainen sipulikeitto neljään uuninkestävään annoskulhoon.

 

5. Paahda leivät ja asettele ne keiton pinnalle. Lisää juustoraaste leipien päälle ja kuorruta 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4