Raikas katkarapupasta

2969

3 L

Il Barone Vino Blanco Organico hanapakkaus

Espanja

-%

2969

3 L

Il Barone Vino Blanco Organico hanapakkaus

Espanja

-%

Ainekset

225 g vermicellejä + kasvislientä keittämiseen

 

200 g katkarapuja tai jättikatkarapuja

1 keltasipuli ja valkosipuli

1 nippu tuoretta parsaa

loraus oliiviöljyä + voita paistamiseen

1 sitruunan kuori ja mehua

ripaus suolaa ja mustapippuria

2 rkl vihreää pestoa

 

tuoretta korianteria viimeistelyyn

+ parmesaanimurua tarjoiluun

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Keitä vermicellit pakkauksen mukaan kasvisliemessä ja siivilöi. Kaada takaisin kattilaan odottamaan.

 

2. Ota katkaravut sulamaan noin 10 minuuttia ennen valmistusta tai sulata niitä juoksevan veden alla. Purista ravuista ylimääräinen neste ja kuivaa huolella.

 

3. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuori parsat. Napsauta parsan alaosasta puinen osa pois ja viipaloi jäljelle jäänyt osa. Kuullota ensin pelkkiä sipuleita kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes niiden rakenne pehmenee. Lisää sitten pannulle viipaloitu parsa, voi sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Peitä pannu kannella ja anna parsojen kypsyä muodostuvassa höyryssä aina välillä pannua heilutellen.

 

4. Kun parsa on melkein kypsää, lisää pannulle katkaravut. Paista seosta muutama minuutti ilman kantta, jotta ravut saavat vähän väriä. Lisää mausteet ja tarkista maku.

 

5. Sekoita katkarapu-parsapaistoksen joukkoon kypsentämäsi vermicellit ja valmis pesto. Sekoita huolellisesti ja lisää makusi mukaan vielä sitruunamehua tai oliiviöljyä.

 

Viimeistele katkarapupasta tuoreella korianterilla ja tarjoile parmesaanimurun kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 3–4