Ainekset
1 pss quornia
1 pieni tai puolikas kukkakaali
4 pientä varhaisperunaa
4 pikkuporkkanaa
(kourallinen pieniä kantarelleja)
4 broccolinia
½ dl uuden sadon herneitä (ei kuoria)
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa tai 2 tl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
3 oreganon- tai meiraminoksaa
5 timjaminoksaa
VALMISTUSOHJE
1. Esivalmistele kasvikset: Irrottele kukkakaalinuput toisistaan ja leikkaa ne noin sentin viipaleiksi. Pese perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja viipaloi varsi. (Puhdista kantarellit.) Leikkaa broccolinista muutaman sentin paloja.
2. Kiehauta herneet. Jos perunat ovat hyvin pieniä, niitä ei tarvitse esikeittää, mutta hiukan suurempia perunoita kannattaa keittää 5 minuuttia ennen paistamista.
3. Valmista Quornpannu: Kuumenna öljy kookkaassa paistinpannussa. Paista Quornit kauniin ruskeiksi. Lisää kukkakaali, perunat ja porkkanat. Paista sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää sipuli, sienet ja broccolini. Mausta suolalla tai soijakastikkeella ja pippurilla. Hienonna yrtit sekaan.
4. Tarjoile annokset lämpiminä suoraan pannulta salaatin tai grilliruokien kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4